Horecaondernemers in Hellevoetsluis mogen als eersten op Voorne-Putten hun terrassen verruimen, als ze op 1 juni weer open mogen. Dat heeft het dagelijks bestuur van de Vestingstad dinsdag besloten. De exploitanten moeten wel een aanvraag indienen bij de gemeente.

Als de RIVM het mogelijk acht dat over achttien dagen de coronaregels voor de horeca iets mogen worden versoepeld, wil Hellevoetsluis de ondernemers tegemoet komen. Zij moeten namelijk de afstand tussen de tafels minimaal anderhalve meter laten zijn en ook zijn maximaal dertig mensen in de zaak welkom. Wie heropent, moet een plan van aanpak indienen bij de gemeente hoe het eruit gaat zien.

Impact

Op de terrassen geldt dezelfde afstandsregel, alleen mogen er meer dan dertig personen zitten. Wethouder Aart-Jan Spoon van Hellevoetsluis zegt voorlopig tot 1 september de tijdelijke vergroting van de terrassen te willen toestaan. ,,Wij leven met de horeca-ondernemers mee en proberen ze waar mogelijk te helpen. De verplichte en wekenlange sluiting heeft een grote financiële maar ook emotionele impact op hen.’’

.

Bron: Algemeen Dagblad, 2020